LAIDUNHANKE

Oulun kaupungin ja ProAgrian yhteistyöhanke. Kyseessä on ELYn tukea saanut vieraslajihanke, jonka tarkoituksena on on lupiinien suitsiminen lampaiden laidunnuksen avulla. Kyläyhdistys on pyydetty avuksi aidanrakennustalkoisiin sekä huolehtimaan kesä lampaiden hyvinvoinnista.

16.6.2021 Seuraavat aitaustalkoot ovat ma 21.6. Loppuviikon ja viikonlopun sää vaikuttaa sen verran sateiselta, että päädyttiin siirtämään perjantaiksi suunnitellut talkoot. Lampaat selvisivät hienosti Vieno-myrskystä. Tuulinen sää vaikutti mukavalle kelille sillä ötökät eivät häirinneet. Lampaat vaikuttavat tottuneen Asemakylän elämään. Vähän saa jo rapsuttaakin.

14.6.2021 Lampaan menehtymisen syys elvisi nopeasti: sisäinen verenpurkauma. Tänään talkoiltiin aidan parissa. Jakokunnan toiveesta yläpuolen aitauksen mallia on hieman muutettu. Mukana yhteistyössä Ramirent.

13.6.2021 Yksi lampaista löytyi aamulla menehtyneenä. Ulkoisesti ei näkynyt merkkiä kuolinsyystä. Omistaja nouti lampaan ja toimitti tutkittavaksi. Osa lupiineista on jo kukassa. Hoitorinkiläiset napsivat kukintoja pois aitauksessa.

10.6.2021 Rantapohjassa tänään juttu: Lampaat maisemanhoitotöihin Asemakylässä. Kyläläiset talkoilivat aidan.

Vielä riittää aidassa talkoiltavaa. Seuraavat talkoot ma 14.6 klo 17.

9.6.2021 Lampaat saapuivat laitumelle tänään. Paikalla yllätysmäärä kyläläisiä.

6.6.2021 Toiset aitaustalkoot järjestetty. Ensimmäinen laidunalue valmis (puron puolta lukuunottamatta. Vesi on kuitenkin niin korkealla, että lampaat voivat tulla). Perustettu whatsappiin hoitorinki.

4.6.2021 Ensimmäiset aitaustalkoot järjestetty.

31.5.2021 Ensimmäinen talkooinfo Facebookiin.

21.5.2021 Yhteydenotto ProAgriasta / tiedustelu kyläyhdistyksen hallitukselta halukuudesta osallistua hankkeeseen.