Kyläkävely ja po up- ravintola 8.6.2019

Tervetuloa viettämään Avoimet Kylät- päivää kyläkävelyn, hyvän ruuan ja tunnelman pariin Haukiputaan Asemakylälle! Toivotamme tervetulleiksi kylämme entiset ja nykyiset asukkaat sekä kaikki sen vilkkaasta historiasta kiinnostuneet!

Kyläkävely kulkee läpi kultturihistoriallisesti arvokkaan Asemakylän raitin. Rakennusten menneiden käyttötarkoitusten kautta avautuu vilkas kyläkeskus.
Pankki, verotoimisto, kahvila, majatalo, elokuvateatteri, Muotimekko Makkonen, pyöräliike, neuvola, apteekki, sähköliike, vaatturi, kemikaalio, kampaamo, ruumisarkkujen tekijä, putka – nämä kaikki ovat kylältä löytyneet ruudin ja osuuskauppojen lisäksi.
 
Tulkaa kuulemaan lisää sekä jakamaan niihin liittyviä tarinoita ja muistoja sekä parhaassa tapauksessa tapaamaan ystäviä ja tuttavia vuosien takaa!

Kyläkävely päättyy Lomakoti Onnelaan, jossa ajan viettoa voi jatkaa sen tunnelmasta ja pop up-ravintolan antimista nauttien.

Kävely lähtee uimarannan parkkipaikalta (Laituriranta 90840 Haukipudas) klo 12.
Autoja voi jättää läheisen OSAOn parkkipaikalle. Kävely etenee pitkin Asemakylänraittia ja päätyy Onnelaan (Saarikankaantie 5.) Pop up- ravintola on auki klo 13-15.

Lomakoti Onnelassa voi nykyisin myös majoittua. Mikäli tulee kauempaa kannattaa tiedustella löytyykö vapaita huoneita. Yhteys: 040 837 4445 info@lomakotionnela.fi

Kyläkävely on järjestetty aiemmin vuonna 2017. Silloin kesto oli noin tunti ja 40min.
 
Onnelassa myytävänä Asemakylän historiasta kertovaa Sahankylästä Asemakyläksi- kirjaa. Kannattaa varata mukaaan käteistä niin ravintolaa kuin kirjaakin varten.